ABD PCE verisi (Ağustos 2024)

27 Eylül 2024
Manşet rakam aylıkta beklentilere paralel ve yıllıkta beklentilerin altında. Çekirdeğin aylık değişimi beklentilerin altında ve yıllık paralel.
  • Manşet PCE yıllık değişimde %2.5’ten %2.2’ye geriledi. Şubat 2021’den beri en düşük rakam.
  • Çekirdek PCE aylık değişimde %0.13 ile mayıs ayından beri en düşük artışı gösterdi.
  • Hem kişisel gelirler hem de kişisel harcamalar temmuz ayına göre yavaşlarken piyasa beklentilerinin aşağısında. Kişisel gelirlerdeki aylık değişim Temmuz 2023’ten beri en düşük rakam. Reel kişisel harcamalar tekrardan %0.1 geriledi.

Resmi açıklama: https://www.bea.gov/news/2024/personal-income-and-outlays-august-2024

Yorum: Fed’in odağını istihdam piyasasına yöneltmesini destekler bir veri seti. Çekirdekte yıllık değişim %2.7 olsa da aylık değişim nedenli “dezenflasyon” süreci devam ediyor. Kişisel gelirler tarafı bu veri setinin en önemli detayı… Bu detay Kasım ayı Fed toplantısı için de 50 baz puan olasılığını arttırır. Toplantıya kadar daha çok veri var.

Piyasa etkisi;

  • ABD 10 yıllıkları veri sonrası hafif geriledi.
  • Dolar endeksi 100.4 seviyesinde. Yeni Japonya Başbakanı nedenli USDJPY’de sert gerileme var. DXY’da haftalık kapanış önemli… 200 haftalık ortalamayı (100.5) takip ediyorum. Aşağısında bir kapanış “zayıflayan dolar endeksi” görüşümü destekler…
  • Gümüş tekrardan $32’ın üzerinde. Altın $2.670 ons
  • ABD endeks vadelileri pozitif.
  • Bitcoin $65.8k seviyesinde.

Bu rapor, Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından, güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan elde edilen bilgi ve veriler kullanılarak hazırlanmıştır. Raporda yer alan ifadeler, hiçbir şekilde veya suretle alış veya satış teklifi olarak değerlendirilmemelidir. Ak Yatırım, bu bilgilerin doğru, eksiksiz ve değişmez olduğunu garanti etmemektedir. Bu sebeple, okuyucuların, bu raporlardan elde edilen bilgilere dayanarak hareket etmeden önce, bilgilerin doğruluğunu teyit ettirmeleri önerilir ve bu bilgilere dayanılarak aldıkları kararlarda sorumluluk kendilerine aittir. Bilgilerin eksikliği ve yanlışlığından Ak Yatırım hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Ayrıca, Ak Yatırım’ın ve Akbank’ın tüm çalışanları ve danışmanlarının, herhangi bir şekilde bilgiler dolayısıyla ortaya çıkabilecek, doğrudan veya dolaylı zararlarla ilgili herhangi bir sorumluluğu yoktur. Burada yer alan bilgiler, bir yatırım tavsiyesi, yatırım aracının alım-satım önerisi ya da getiri vaadi değildir ve Yatırım Danışmanlığı kapsamında yer almamaktadır. Yatırım Danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak Yatırım Danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bunlara ilaveten, Ak Yatırım, raporların Internet üzerinden e-mail yoluyla alınması durumunda virüs, hatalı gönderim veya diğer herhangi bir teknik sebepten dolayı alıcının donanımına veya yazılımına gelebilecek herhangi bir zarardan dolayı sorumlu tutulamaz.Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş. 2023

We are glad you liked it

For your convenience, this will appear under your Saved articles in the top menu.