Uluslararası Piyasalar_15.10.2024

15 Ekim 2024
• Petrol fiyatları: Olması gereken oluyor. OPEC’in aylık raporu talep tarafında “gene” aşağı yönlü revizyon içerirken jeopolitik tarafta İsrail’in İran’ın petrol/nükleer tesislerini vurmayacağı haberinin geçmesiyle (Vurması da spekülasyondu, vurmayacağı da spekülasyon) sert satışlar var. Biden’dan geçtiğimiz hafta gelen açıklamalar sonrası yaşanan primlerin hepsi geri verildi.
  • Waller konuşması: https://www.federalreserve.gov/newsevents/speech/waller20241014a.htm . İçinde güzel detaylar var. TDİ verisinde kasırga ve grevin etkisinin 100k olabileceğini belirtiyor. Kademeli faiz indirimlerine devam sinyali var ama üç senaryo üzerinden para politikasının geleceğini işliyor. Eylül ayı Fed toplantısı sonrası açıklanan ekonomik veriler/revizyonlar tarafını da güzel özetlemiş. Powell’ın konuşmasına paralel. Kasım başında kötü bir TDİ verisi ile 25 baz puanlık indirimi alırız…
  • S&P 500 bu yıl içindeki 46. Rekor kapanışını gerçekleştirdi. Yaradan bir yerden alırken başka bir yerden veriyorJ
  • Jeopolitik risklerin bugün azalması ile değerli metaller satıcılı.
  • Endüstriyel metaller tam olarak Pazar günü ve dün yaptığım paylaşımlara paralel “satış yiyor”. Bloomberg hammadde endeksi de tekrardan 100 seviyesinin aşağısında.
  • Dün Bitcoin $66k’nın üzerini gördü. Olması gereken ve olmaya başlayan diğer bir fiyatlama.
  • Yarı iletkenler endeksi ağustos ve eylül ayı dirençlerini geçti. Nvidia yeni bir tarihi yükseğe ilerliyor. Bu hafta TSM’den bilanço açıklaması var.
  • Dün Delta Airlines %3.6 prim yaptı. Petrol fiyatlarında düşüş ve yumuşak iniş baz senaryosu havayolu şirketleri açısından olumlu bir ortam yaratıyor. AAL’de bilanço sonrası haziran ayı gap’ini doldurur muyuz diye düşünüyorum.
  • S&P 500 bankacılık endeksi dün de prim yaptı. Bugün seans öncesi BAC, GS ve C bilançolarını açıklayacak. Faiz indirimleri ve yumuşak iniş senaryosu finansallar için de olumlu. Bu senaryo zaten genel olarak “döngüsel” isimler için süper bir yapı.
  • Bugün Asya piyasaları satıcılı. Çin ihracat/ithalat verilerini piyasa daha çok öne çıkarıyor. FXI’da bugün de satış görebiliriz. Orta vadeli düşüncelerim ise değişmedi.

Bu rapor, Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından, güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan elde edilen bilgi ve veriler kullanılarak hazırlanmıştır. Raporda yer alan ifadeler, hiçbir şekilde veya suretle alış veya satış teklifi olarak değerlendirilmemelidir. Ak Yatırım, bu bilgilerin doğru, eksiksiz ve değişmez olduğunu garanti etmemektedir. Bu sebeple, okuyucuların, bu raporlardan elde edilen bilgilere dayanarak hareket etmeden önce, bilgilerin doğruluğunu teyit ettirmeleri önerilir ve bu bilgilere dayanılarak aldıkları kararlarda sorumluluk kendilerine aittir. Bilgilerin eksikliği ve yanlışlığından Ak Yatırım hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Ayrıca, Ak Yatırım’ın ve Akbank’ın tüm çalışanları ve danışmanlarının, herhangi bir şekilde bilgiler dolayısıyla ortaya çıkabilecek, doğrudan veya dolaylı zararlarla ilgili herhangi bir sorumluluğu yoktur. Burada yer alan bilgiler, bir yatırım tavsiyesi, yatırım aracının alım-satım önerisi ya da getiri vaadi değildir ve Yatırım Danışmanlığı kapsamında yer almamaktadır. Yatırım Danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak Yatırım Danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bunlara ilaveten, Ak Yatırım, raporların Internet üzerinden e-mail yoluyla alınması durumunda virüs, hatalı gönderim veya diğer herhangi bir teknik sebepten dolayı alıcının donanımına veya yazılımına gelebilecek herhangi bir zarardan dolayı sorumlu tutulamaz.Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş. 2023

We are glad you liked it

For your convenience, this will appear under your Saved articles in the top menu.