İşlem fikri: Roku

16 Ekim 2024
Streaming tarafında global bazda faaliyet gösteren Roku 1 Kasım tarihinde Q3’24 bilançosunu açıklayacak.
  • Hisse YBB -%17 ve bilanço sonrası bu kayıplarını silmesini bekliyorum. Geçen sene Q3 bilançosu sonrası hisse ilk işlem seansında %30 prim yapmıştı.
  • En güncel analist tahminleri hisse için yukarı yönlü hareketin aşağı yönlü risklere göre daha olası olduğuna işaret ediyor.
  • Zarar eden ama büyüme odaklı bir şirket. Eğer Kasım ayında Fed toplantısı, 10 yıllıklar hareketi ve risk iştahı tarafında hatalı çıkmazsam “long duration” varlıklar arasından öne çıkabilecek bir isim.
  • Netflix Perşembe günü Q3 rakamlarını açıklayacak. Olumlu beklentilerim var. Bilanço sonrası Netflix’in hisse hareketi pozitif olursa, Roku tarafında da etkisinin olumlu olacağını düşünüyorum. Peki o zaman neden Roku’yu yazıyorum da Netflix değil? Netflix’in mcap’i $306 milyar ve Roku $11 milyar. Netflix’in son çeyrek y/y büyümesi %13 vs Roku %16.5. Bilanço tarafında yanılmazsam Roku’nun trade getirisi daha iyi olur.
  • Roku üzerinden Netflix dışındaki diğer streaming platformlarına da ulaşım var. Connected TV’lerde popüler bir ürün. Fed’in faiz indirimleri konut piyasasına olumlu yansıyacaksa dönüp dolaşıp TV satışlarına da yansımalı. Bu düşünce Roku’nun guidance’ına olumlu etki göstermeli. Long shot ama mantıklı.
  • Günlük grafikte 50 gho’nın 200 gho’yı yukarı kestiği görülüyor. Bu durum en son 2023’te gerçekleştiğinde hissede %50 civarı prim yaşanmıştı.
  • Günlük grafikte: Şubat ayındaki gap’in kapanması yaklaşık 10 usd’lik harekete işaret eder.
  • Ark Invest şirketin yaklaşık (Free float’un) %10’a sahip.
  • 70 usd aşağısına stop’lu ve 88-90 usd aralığı hedefli işlem düşünülebilir.
  • Riskler: Şirketin nakit pozisyonu iyi ama gene de zarar eden bir şirket. ABD 10 yıllık getirilerinde gerileme önemli bir değişken. Netflix bilançosunda hatalı çıkarsam Roku tarafı da biraz zorlar.

Bu rapor, Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından, güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan elde edilen bilgi ve veriler kullanılarak hazırlanmıştır. Raporda yer alan ifadeler, hiçbir şekilde veya suretle alış veya satış teklifi olarak değerlendirilmemelidir. Ak Yatırım, bu bilgilerin doğru, eksiksiz ve değişmez olduğunu garanti etmemektedir. Bu sebeple, okuyucuların, bu raporlardan elde edilen bilgilere dayanarak hareket etmeden önce, bilgilerin doğruluğunu teyit ettirmeleri önerilir ve bu bilgilere dayanılarak aldıkları kararlarda sorumluluk kendilerine aittir. Bilgilerin eksikliği ve yanlışlığından Ak Yatırım hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Ayrıca, Ak Yatırım’ın ve Akbank’ın tüm çalışanları ve danışmanlarının, herhangi bir şekilde bilgiler dolayısıyla ortaya çıkabilecek, doğrudan veya dolaylı zararlarla ilgili herhangi bir sorumluluğu yoktur. Burada yer alan bilgiler, bir yatırım tavsiyesi, yatırım aracının alım-satım önerisi ya da getiri vaadi değildir ve Yatırım Danışmanlığı kapsamında yer almamaktadır. Yatırım Danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak Yatırım Danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bunlara ilaveten, Ak Yatırım, raporların Internet üzerinden e-mail yoluyla alınması durumunda virüs, hatalı gönderim veya diğer herhangi bir teknik sebepten dolayı alıcının donanımına veya yazılımına gelebilecek herhangi bir zarardan dolayı sorumlu tutulamaz.Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş. 2023

We are glad you liked it

For your convenience, this will appear under your Saved articles in the top menu.