Ana Kavramlar

A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
< Geri dön

BA – The Boeing Company

Boeing Company (BA), dünyanın en büyük uçak üreticilerinden biridir. Şirket 1916’da kuruldu ve merkezi Arlington, Virginia’da bulunuyor ve küresel bir varlığı var. BA’nın çeşitli portföyü, ticari jetler, askeri uçaklar, uydular, füze savunması, insanlı uzay uçuşu ve fırlatma sistemlerinin yanı sıra destek hizmetlerini içerir.

BA, Ticari Uçaklar; Savunma, Uzay ve Güvenlik; Küresel Hizmetler; ve Boeing Capital. İlk segment olan Ticari Uçaklar segmenti, ticari jet uçakları geliştirir, üretir ve pazarlar. İkinci bölüm olan Savunma, Uzay ve Güvenlik, insanlı ve insansız askeri uçak ve silah sistemlerinin araştırılması, geliştirilmesi, üretimi ve modifikasyonu ile uğraşmaktadır.

Küresel Hizmetler segmenti, yükseltmeler, dönüşümler, tedarik zinciri ve lojistik yönetimi, mühendislik, bakım ve modifikasyonlar, yedek parçalar, pilot ve bakım eğitim sistemleri ve hizmetleri ve diğerleri dahil olmak üzere ürün ve hizmetler sunar.

Boeing Capital segmenti, kiralamalar, satış tipi/finansal kiralamalar, senetler ve diğer alacaklar dahil olmak üzere bir ekipman portföyü için finansman hizmetleri sunar ve finansman riskini yönetir.